Sastanak sa predstavnicima Vlade Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ)

11/06/2020

Dana 10.6.2020. godine dr. sc. Nevenko Herceg, predsjednik Vlade HNŽ-a i Adnan Faladžić, ministar finansija HNŽ-a razgovorali su sa članovima Uprave Razvojne banke FBiH, dr. sc. Semirom Fejzićem, v.d. predsjednikom Uprave i Daliborom Milinkovićem, v.d. izvršnim direktorom za projekte i razvoj u vezi sa kreditnim plasmanima privrednicima na prostoru HNŽ-a u cilju ublažavanja negativnih ekonomskih posljedica izazavanih panedmijom virusnog oboljenja „COVID-19“.

Banka, u cilju ublažavanja negativnih ekonomskih posljedica uzrokovanih virusnim oboljenjem „COVID-19”, postojećim i potencijalnim klijentima, privrednicima i obrtnicima, omogućava da u narednom periodu stabiliziraju poslovanje, kroz  Kreditnu liniju za likvidnost privrednicima i obrtnicima za ublažavanje negativnih posljednica izazvanih pandemijom virusnog oboljenja „COVID-19” sa fiksnom kamatnom stopom 2,00 % na godišnjem nivou, maksimalanim rokom otplate do 36 mjeseci, grace periodom do 6 mjeseci za kredite odobrene na rok otplate do 18 mjeseci i do 12 mjeseci za kredite odobrene na rok otplate do 36 mjeseci i bez naknade za obradu kreditnog zahtjeva.

Vlada HNŽ izrazila je spremnost za subvencioniranje kamata krajnjim korisnicima kreditnih sredstava u iznosu 500.000,00 KM, isključivo za kreditne plasmane na prostoru HNŽ.

Predstavnici Razvojne banke FBiH istakli su spremnost na saradnju te predstavili ostale kreditne proizvode koje nudi Razvojna banka FBiH po najpovoljnijim uslovima, sa razvojnim kamatnim stopama, a koji su na raspolaganju privrednim subjektima u Federaciji BiH.

Podijelite vijest, izaberite platformu!