Razvojna banka Federacije BiH predstavila nove kreditne linije u općini Prozor-Rama

21/03/2022

Razvojna banka Federacije BiH u saradnji s Agencijom za lokalni razvoj Prozor-Rama d.o.o. organizirala je prezentaciju kreditnih linija.

Prisutne su ispred Općine Prozor-Rama pozdravili Josip Juričić, zamjenik načelnika i šef Službe za razvoj, poduzetništvo, obrt i finansije i Danijel Burečić, direktor Agencije za lokalni razvoj, koji je istakao da je Agencija prepoznala potrebe domaćih poduzetnika u svim sektorima, te je organizirana prezentacija kreditnih linija Razvojne banke FBiH.

Široku lepezu trenutne kreditne ponude u Razvojnoj banci Federacije BiH koja je prilagođena svim vrstama djelatnosti, predstavili su Dalibor Milinković, v.d. izvršnog direktora za projekte i razvoj i Borislav Trlin, direktor sektora za istraživanje i razvoj.

“Prije svega bih iskoristio priliku da pozdravim sve gospodarstvenike u općini Prozor-Rama, posebno proizvođače i izvoznike. Nedavno smo se družili s gospodarstvenicima u općini, međutim kreirali smo nove kreditne linije koje korespondiraju s aktom Strategija razvoja FBiH 2021.-2027. godina. Želja nam je da poslodavce iz općine Prozor-Rama upoznamo s novim linijama, ali ih podsjetimo i na stare postojeće linije.”, kazao je Borislav Trlin.

Prezentacija je bila prigoda da se u izravnoj komunikaciji s predstavnicima Razvojne Banke FBiH poduzetnici i oni koji to žele biti upoznaju s kreditnim linijama, te dobiju sve neophodne informacije.

 

 

Podijelite vijest, izaberite platformu!