Prezentacija u Bihaću | Slipičević: Razvojna banka FBiH stoji iza bh. privednika kao pouzdan partner

24/03/2022

Nakon Konjica i Prozora-Rame, Razvojna banka FBiH organizirala je i u Bihaću prezentaciju svojih aktivnosti i kreditnih linija za privrednike sa područja Unsko-Sanskog kantona (USK).

Prezentacija je organizirana u saradnji sa Privrednom komorom Unsko-Sanskog kantona (USK), koja je prepoznala potrebe domaćih poduzetnika, te su se oni u velikom broju odazvali ovoj prezentaciji. 

„Razvojna banka je redizajnirala postojeće kreditne linije, te kreirala nove u skladu s potrebama tržišta. Danas smo prezentirali nove ekskluzivne proizvode koji korespondiraju sa Strategijom razvoja Federacije BiH 2021.-2027. Ono što sa pozicije vršiteljice dužnosti predsjednice Uprave Razvojne banke FBiH mogu potvrditi jeste da će Razvojna banka FBiH stajati iza naših privrednika kao pouzdan partner“, kazala je doc. dr. sci. Mersiha Slipičević, v.d. vršiteljice dužnosti predsjednice Uprave Razvojne banke FBiH.

Inače, široku lepezu trenutne kreditne ponude u Razvojnoj banci FBiH koja je prilagođena svim vrstama djelatnosti, predstavili su izvršni direktor za projekte i razvoj i direktor sektora za istraživanje i razvoj. Bila je ovo dobra prilika da se u neposrednoj komunikaciji upravo poduzetnici i oni koji to žele postati, bolje upoznaju s kreditnim linijama, te dobiju sve neophodne informacije.

„Mi smo zajedno sa Razvojnom bankom FBiH organizirali prezentaciju postojećih, redizajniranih i novih kreditnih linija. Izuzeto mi je drago da je posjeta bila zbilja dobra, te da su privrednici dobili kvalitetne informacije“, rekao je Enes Ružnić, predsjednik Privredne komore USK.

Uprava Razvojne banke FBiH je ranije ovog mjeseca predložila, a Nadzorni odbor usvojio set novih kreditnih linija koje korespondiraju sa zacrtanim strateškim ciljevima i prioritetima.  Na ovaj način Razvojna banka FBiH je među prvima u Federaciji BiH odgovorila na postavljene izazove i zadatke Strategije.

Strategija razvoja Federacije Bosne i Hercegovine 2021. – 2027.  kao osnovna platforma socio – ekonomskog razvoja FBiH, s osnovnim strateškim ciljevima, prioritetima i prepoznatim mjerama, za Razvojnu banku FBiH predstavlja poziv da se najkvalitetnije odgovori na sve izazove i postavljene nam zadatke u narednom periodu.

Razvojna banka FBiH kreira nove specijalne proizvode koji će zasigurno pomoći našim privrednicima da ostvare što brži razvoj i na taj način osiguramo razvoj Federacije na cijelom njenom teritoriju. U tom smislu i prezentacije Razvojne banke FBiH koje se organiziraju diljem Federacije BiH jesu prilika za intenzivniju komunikaciju i saradnju sa bh. privrednicima.

 

 

Podijelite vijest, izaberite platformu!