Gradu Tuzla dodijeljen kredit od 11,1 miliona KM: Uskoro izgradnja kružnog toka na Slatini, obnova sporstkih objekata…

15/03/2024

Gradonačelnik Tuzle i v.d. predsjednik Uprave Razvojne banka FBiH potpisali Ugovor o kreditu za infrastrukturne projekte u iznosu od 11,1 miliona KM. U Gradskoj upravi Tuzle danas su gradonačelnik Tuzle, dr. sc. Zijad Lugavić, i v.d. predsjednik Uprave Razvojne banke FBiH, Borislav Trlin, potpisali Ugovor o kreditu kojim se reguliše korištenje kreditnih sredstava i otplate kredita iz Kreditne linije za finansiranje investicijskih projekata općina, gradova, kantona i Federacije BiH.

Gradonačelnik Tuzle, dr.sc. Zijad Lugavić, izrazio je zadovoljstvo potpisivanjem ugovora ističući kako će navedeni projekti biti od ključnog značaja za poboljšanje kvalitete života građana i daljnji razvoj grada Tuzle. “Kredit u iznosu od 11.100.000,00 KM odobren je za finansiranje ključnih infrastrukturnih projekata na području Tuzle, odnosno realizaciju niza vitalnih projekata poput sanacije putne infrastrukture, rekonstrukcije raskrsnice “Slatina”, obnove sportskih objekata te revitalizacije postojećih mostova i vodovodne i kanalizacione mreže”, kazao je gradonačelnik Lugavić.

“Danas smo s velikim zadovoljstvom potpisali ugovor o finansiranju infrastrukturnih projekata u gradu Tuzli. Sredstva koja će se ovim ugovorom iskoristiti za sanaciju puteva, rekonstrukciju sportskih objekata i drugih važnih infrastrukturnih projekata zasigurno će doprinijeti unapređenju životnog standarda građana i razvoju grada. Stoga, u ime Razvojne Banke FBiH želim iskazati veliku zahvalnost gradonačelniku Lugaviću na odlučnosti i posvećenosti u realizaciji ovih projekata. Ovo je izvrstan primjer suradnje lokalne zajednice s Razvojnom bankom Federacije BiH, koja je uvijek otvorena za podršku razvoju i napretku svih gradova i života građana u Federaciji BiH. Također, želio bih istaknuti da smo dodatno razgovarali i o drugim modalitetima pomoći i podrške Razvojne banke FBiH prema privrednicima, s posebnim naglaskom na nove projekte banke. Važno nam je da privrednici Tuzle znaju da mogu dobiti sve konsultantske usluge o svojim projektima i dodatne informacije u poslovnici naše Banke u Tuzli. Uvjeren sam da će ova podrška dodatno osnažiti ekonomski razvoj grada.” Izjavio je Borislav Trlin, v.d.predsjednik Uprave Razvojne banke FBiH. Potpisivanje ovog ugovora predstavlja važan korak prema unapređenju infrastrukture i ekonomskom razvoju grada Tuzle. Na sastanku su, uz gradonačelnika Lugavića i saradnike, prisustvovali v.d. predsjednik Uprave Razvojne banke FBiH, Borislav Trlin, te v.d. izvršni direktor, Dalibor Milinković, rukovodilac poslovnice u Tuzli, Semir Fejzić, i Amer Ferhatović.

Podijelite objavu, izaberite platformu!