Izvor: biznis.ba

Economic d.o.o Vitez – Sklad dizajna i ljepote življenja

03/03/2021

Economic d.o.o. Vitez preduzeće je koje uspješno posluje niz godina na domaćem ali i međunarodnom tržištu. Kvalitetom proizvoda, povoljnom cijenom i kompletnim servisom,  sačuvali su postojeće ali i pridobili povjerenje novih klijenata.

– Firma je registrovana 1987. godine kao jedna mala zanatska radnja za proizvodnju radijatorskih brtvi. Od rata na ovamo bavi se dominantno trgovinom instalacijskih materijala iz oblasti elektro, vodo i termo instalacija. Prije 17 godina pokrenuli smo i sektor proizvodnje kupaonskog namještaja i kuhinja tako da je ovo dodatna djelatnost, a primarno je trgovina instalacijskim materijalima – istakao je Dario Jerković, član Uprave preduzeća Economic Vitez i voditelj Službe veleprodaje.

Tokom 30 godina postojanja i ulaganja u ljudske, tehničke i materijalne resurse Economic je postao jedna od najpoznatijih trgovačkih kuća u BiH, koja već 17 godina posluje prema certificiranom sistemu, a danas ova firma broji oko 95 uposlenih radnika. Kako bi održali likvidnost preduzeća, Uprava Economic-a odlučila se na kredit Razvojne banke Federacije BiH. Firma Economic jedna je od prvih u Srednjobosanskom kantonu koja je prepoznala Razvojnu banku i mogućnosti koje ona nudi klijentima.

– Od ove godine smo imali jednu transakciju gdje je sve odrađeno vrhunski i ekspeditivno. Ja imam samo riječi hvale za Banku, za osoblje, ljubaznost, profesionalnost, brzinu i stvarno sve pohvale. Economic ima planove iduće godine, planiramo krenuti u pregovore i razgovore za nove plasmane, vidjet ćemo koje vrste će biti, ali planiramo – naglasila je Slavica Karin, direktorica Sektora finansijsko-računovodstvenih poslova u preduzeću Economic.

Višegodišnje uspješno radno iskustvo 2003. godine rezultiralo je pokretanjem proizvodnje visoko kvalitetnog kupaoničkog namještaja i kuhinja po mjeri, čime su postali jedinstveni i prepoznatljivi po proizvodnom procesu u BiH i šire. Izgradnjom branda FRAMINI koji promovira kupaonički namještaj i kuhinje po mjeri Economic je napravio korak više osvojivši titulu lidera među trgovačkim kućama. Sklad dizajna i ljepote življenja samo su neki od razloga zašto imati upravo ovaj program u svom domu. Prilikom posjeta partnerima u Srednjobosanskom kantonu, Uprava Razvojne banke na čelu sa v.d. predsjednika dr.sc. Semirom Fejzićem, posjetila je i kompaniju Economic. Fejzić je istakao da se nada nastavku saradnje sa ovim preduzećem.

Danas smo ovdje posjetili prostorije Economic-a Vitez i njihove sestrinske firme Framini. Vidjeli smo sa kakvim se sve problemima susreću u ovo vrijeme Covida i svih okolnosti. Kao Razvojna banka FBiH željeli smo naglasiti da u nama imaju partnera i da ćemo pomoći u svim segmentima u kojima možemo da firma i dalje posluje i da širi ovaj brend – rekao je Dalibor Milinković, v.d. izvršnog direktora za projekte i razvoj Razvojne banke FBiH. 

Korektan partnerski odnos prema dobavljačima, prilagodljivost potrošačima, kvalitet u radu i stalni rast i razvoj samo su neke od karakteristika poslovne filozofije Economic-a.

 

https://biznis.ba/economic-d-o-o-vitez-sklad-dizajna-i-ljepote-zivljenja/

Podijelite objavu, izaberite platformu!