U Srednjobosanskom kantonu održan sastanak koji je organiziralo Ministarstvo privrede Srednjobosanskog kantona u saradnji sa Razvojnom bankom FBiH

05/03/2020

sbk-sastanak

Dana 4.3.2020. godine u zgradi Vlade Srednjobosanskog kantona održan je sastanak koji je organiziralo Ministarstvo privrede Srednjobosanskog kantona u saradnji sa Razvojnom bankom FBiH. Sastanku su prisustvovali premijer Srednjobosanskog kantona Tahir Lendo, ministar Ministarstva privrede Srednjobosanskog kantona Nisvet Hrnjić, predstavnici Razvojne banke FBiH v.d. izvršnog direktora za projekte i razvoj Dalibor Milinković i direktor Sektor za istraživanje i razvoj Borislav Trlin. Također, sastanku su prisustvovali i načelnici općina i predstavnici javnog i privatnog sektora.

 

Nakon uvodnog obraćanja premijera Vlade Srednjobosanskog kantona Tahira Lende i ministra Ministarstva privrede Srednjobosanskog kantona Nisveta Hrnjića, predstavnici Razvojne banke FBiH su prezentirali prisutnima svoje nove kreditne proizvode koji bi pomogli pri efikasnijoj realizaciji razvojnih projekata od značaja za Kanton te poboljšanju zapošljavanja i drugih benefita u realnom sektoru.

Nakon prezentacije, prisutni su imali priliku postaviti pitanja predstavnicima Razvojne banke FBiH a sve u cilju dobijanja više informacija te mogućnosti razvijanja saradnje.

Na kraju sastanka, predstavnici Vlade Srednjobosanskog kantona i predstavnici Razvojne banke FBiH iskazali su spremnost da pruže podršku predstavnicima javnog i privatnog sektora pri uspostavljanju saradnje i realizacije učešća u programima Razvojne banke FBiH.

Podijelite vijest, izaberite platformu!