Izvor: Pozitivne priče

Uz pomoć Razvojne banke Federacije BiH kompanija ENTKOMERC iz Bihaća proširuje svoje poslovanje

19/01/2021

ENTKOMERC iz Bihaća postoji već 30 godina, a na tržištu su prepoznatljivi kao kompanija koja se bavi trgovinom na veliko i malo, ugostiteljstvom i transportom.

– Imamo četiri maloprodaje, mi smo to u ratu zamrznuli, pa smo nastavili trgovinu. Sad smo se proširili i na proizvodnju. Zastupnici smo Coca Cole, Podravke i jačih brendova i svih 20 godina poslije rata radimo uspješno te brendove. Trenutno proizvodimo PVC i ALU stolariju, radimo njemački profil i po tome smo poznati, ljudi nas traže vani. Imamo prevozništvo, ugostiteljstvo i u toku ovih godina izrasli smo u jednu ozbiljnu kompaniju koja radi veliki promet. Krenuli smo u proizvodnju i izvozimo pomalo u Austriju, Švicarsku, Njemačku – kazao je Emir Raković, direktor i vlasnik firme ENTKOMERC.

Kompanija ENTKOMERC danas broji 67 radnika, a prije dvije godine otvorili su i sestrinsku firmu ENT-PRIMA koja se bavi građevinarstvom. Kako su proširili svoju djelatnost, neophodna su im bila i kreditna sredstva kako bi sve svoje ciljeve završili u roku.

– Odlučio sam da pređem u domaću banku koja je i razvojna, aplicirao sam kod Razvojne banke Federacije BiH i nadam se uspješnoj saradnji. Sredstva ćemo uložiti u nekretnine, radimo novi maloprodajni objekat koji ima 400 kvadrata u najmnogoljudnijoj MZ u Bihaću koja broji oko 11 hiljada stanovnika – naglasio je Raković.

– Društvo ENT-PRIMA se obratilo sa zahtjevom Razvojnoj banci za finansiranje projekta kupovine i uređenja poslovnog prostora u kojem se namjerava otvoriti maloprodajni objekat, i finansiranje tekućih sredstava. Razvojna banka je odobrila takav projekat i zaključila ugovor sa društvom ENTKOMERC u iznosu 1,8 miliona maraka. ENTKOMERC je poznat u Bihaću po trgovini niz godina – rekao je Hazim Felić, rukovodilac poslovnice Razvojne banke Federacije BiH u Bihaću.

Prilikom posjete Uprava Razvojne banke Federacije BiH na čelu sa v.d predsjednikom dr. sc. Semirom Fejzićem posjetila je sve objekte u vlasništvu ENTKOMERC-a.

http://biznis.ba/uz-pomoc-razvojne-banke-federacije-bih-kompanija-entkomerc-iz-bihaca-prosiruje-svoje-poslovanje/

Podijelite objavu, izaberite platformu!