Uspješno završen 2. Sarajevo Tourism Summit: Razmjena ideja, iskustava i inovacija u turizmu

29/04/2024

Nakon dva dana dinamičnih panel diskusija, inspirativnih predavanja i neizostavnog umrežavanja, 2. Sarajevo Tourism Summit je uspješno završen. Ovaj prestižni međunarodni turistički događaj, koji je okupio preko 50 vrhunskih predavača i više od 250 gostiju iz Bosne i Hercegovine, regiona i ostatka Evrope, održan je 24. i 25. aprila 2024. godine u sarajevskim hotelima Holiday i Europa.

Summit je svečano otvorio premijer Kantona Sarajevo, Nihad Uk, prvog dana uz prisustvo brojnih uglednih gostiju, ambasadora, inozemnih predstavnka i zvanica kako iz Bosne i Hercegovine, tako i iz ostatka Evrope. Organizatori, Business Concierge Center i agencija Topcom Sarajevo, s ponosom su najavili ovo drugo izdanje, ističući ga kao najvažniji međunarodni kongresni događaj u Bosni i Hercegovini posvećen turizmu.

Prvog dana Summita, paneli su se bavili temama kao što su “Investicije u turizmu”, “AI / Umjetna inteligencija u turizmu”, “Održivi turizam” i “Brand & Trend”, dok su večernji sati bili rezervisani za cocktail networking event u Hotelu Europa, pod pokroviteljstvom Raiffeisen banke.

Drugi dan je započeo uvodnim predavanjem Roba Davidsona, jednog od najboljih stručnjaka kongresne industrije iz Londona, na temu “MICE potencijali Bosne i Hercegovine”, nakon čega su uslijedili paneli o “Budućnosti kongresne industrije”, “Uticaju medija i društvenih mreža na turističke trendove”, “Inovacijama u turističkom transportu” i “Iskustvima u turizmu kroz promociju lokalne kulture”.

Posebna pažnja je posvećena edukaciji i razvoju mladih talenata u turističkoj industriji, s ciljem da se I kroz jednu ovakvu edukativnu konferenciju osigura dodatna naobrazba mladih kadrova. Ova inicijativa pruža mladima priliku da se povežu s iskusnim profesionalcima, steknu dragocjena iskustva i prodube svoje znanje o turističkoj industriji, te da aktivno sudjeluju u panel diskusijama i drugim događajima tijekom Summita.

Izvrsne prezentacije predavača i vinski master class dodali su dodatnu vrijednost ovogodišnjem Summitu, pružajući sudionicima dublji uvid u aktualne teme i trendove u turizmu.

Pripreme za treće izdanje Sarajevo Tourism Summita već su započele tijekom networking susreta, a isti je najavljen za 23. i 24. april 2025. godine.

Podijelite objavu, izaberite platformu!