Izvor: zenicainfo.ba

Upriličena prezentacija kreditnih linija privrednicima Grada Zenica

13/02/2020

Razvojna banka Federacije Bosne i Hercegovine, u saradnji sa zeničkom razvojnom agencijom ZEDA upriličila je danas prezentaciju kreditnih linija svim zainteresiranim privrednicima sa područja našeg grada.

Naime, radi se o povoljnijim kreditnim linijama sa dosta nižom kamatnom stopom, što i predstavlja osnovnu razliku između kredita Razvojne banke FBiH i komercijalnih banaka.

„Dugi rokovi povrata kredita, do čak petnaest godina, grace periodi dugi 36 mjeseci i fiksne kamatne stope karakteristični su za naše poslovanje, što u suštini znači da mi kao banka na sebe preuzimamo kamatonosni rizik. Imamo tri kreditne linije za naše izvoznike, a koje se odnose na samu pripremu izvoza, podršku izvoza i kreditne linije za investicijske kredite za izvoznike“, istakao je, između ostalog, Borislav Trlin, direktor sektora za istraživanje i razvoj Razvojne banke Federacije Bosne i Hercegovine.

Zavidan broj zeničkih privrednika odazvao se današnjem predavanju.

„Već duži niz godina upoznat sam sa radom, ali i ponudama Razvojne banke FBiH, te sam, zahvaljujući njihovim povoljnim uslovima, itekako zadovoljan i onim što nude. Nadam se da ćemo i ubuduće biti u prilici surađivati jer, barem za privrednike, krediti koje komercijalne banke nude sa kamatnom stopom od 7-8% nisu isplative“, ističe Ferid Ibrahimagić, vlasnik jedne zeničke kompanije.

Predstavnici Razvojne banke FBiH posebnu su zahvalnost izrazili predstavnicima ZEDE na organizaciji ovog događaja, ali i svim njihovim trenutnim i budućim klijentima na samom odazivu današnjem predavanju.

https://zenicainfo.ba/2020/02/13/uprilicena-prezentacija-kreditnih-linija-privrednicima-grada-zenica/

Podijelite objavu, izaberite platformu!