Sa Raiffeisen LEASING sklopljen ugovor vrijedan 5 miliona EUR za podršku malim i srednjim preduzećima

15/03/2024

Predstavnici Raiffeisen Leasinga, Belma Hodžić, izvršna direktorica, Nedim Milišić, direktor te Borislav Trlin, v.d. predsjednik Uprave Razvojne banke FBiH potpisali su ugovor vrijedan 5 miliona EUR za supsidijarno finansiranje mikro, malih i srednjih preduzeća u Bosni i Hercegovini.

Borislav Trlin, v.d. predsjednik Uprave Razvojne banke FBiH, izrazio je svoje zadovoljstvo zbog pridruživanja Raiffeisen Leasinga Projektu Svjetske banke koji trenutno okuplja sedam finansijskih institucija, uključujući banke i leasing društva. “Drago nam je što se i Raiffeisen Leasing pridružio ovom Projektu, pružajući podršku mikro, malim i srednjim preduzećima pri realizaciji njihovih poslovnih aktivnosti i investicija koje će zasigurno doprinijeti boljim poslovnim rezultatima ali i razvoju ekonomije naše zemlje”, naglasio je Trlin.

Ovom prilikom, Nedim Milišić, direktor Raiffeisen Leasingaizjavio je: „Ponosni smo što smo dio ovog projekta i što možemo pomoći jačanju BH privrede, što u kontinuitetu radimo proteklih 20 godina. Naš strateški fokus je na mala i srednja preduzeća i u našoj strukturi portfolia blizu 60% klijenata su klijenti ovog segmenta. Potpisivanjem ove kreditne linije sa Razvojnom bankomFBiH sigurno ćemo postati još konkurentniji i omogućiti klijentima bolje pozicioniranje na tržištu, ali i njihovo daljnje jačanje i razvoj“.

Kroz ovaj Projekat bit će plasirana kreditna linija koja kompanijama omogućava finansiranje po povoljnim uslovima, a namijenjena je malim i srednjim preduzećima koja su imala pad bruto prihoda od najmanje 20% u tekućoj godini u odnosu na prethodne.

Sredstva će biti dostupna i kompanijama čije su vlasnice žene, mladim kompanijama, te onima koje posluju u manje razvijenim regijama. Ovaj inkluzivan pristup omogućava većem broju subjekata da iskoriste prednosti kreditne linije i prealizuju svoje poslovne aktivnosti.

Podijelite vijest, izaberite platformu!