Razvojna banka Federacije BiH u Goraždu prezentovala kreditne linije, moguće i otvaranje poslovnice

31/01/2024

U suradnji s Vladom Bosansko- podrinjskog kantona u Goraždu je održana izuzetno uspješna prezentacija kreditnih linija Razvojne banke Federacije Bosne i Hercegovine kojoj je prisustvovao veliki broj privrednika, ministara iz resornih ministarstava te visokih predstavnika lokalne uprave.

V.d. Izvršni direktor za projekte i razvoj Razvojne Banke FBiH, gospodin Dalibor Milinković, predstavio je kreditne linije, ističući ključne prednosti i područja podrške koje banka pruža razvoju privrede u Federaciji Bosne i Hercegovine. U posjeti ovom kantonu i samoj prezentaciji prisustvovao je i v.d. Predsjednik Uprave, gospodin Borislav Trlin, koji je sudjelovao u konstruktivnim razgovorima s privrednicima i predstavnicima vlasti.

U izjavi za medije, gospodin Trlin, istakao je zadovoljstvo što je prva ovogodišnja prezentacija kreditnih linija Razvojne Banke FBiH započela upravo u Bosansko-podrinjskom kantonu, koji se prepoznaje kao jedan od lidera u privredi Federacije Bosne i Hercegovine.

“Zajedno sa Vladom Federacije BiH želimo biti ključni partner i podrška svim privrednicima, potičući održivo poslovanje koje će doprinijeti otvaranju novih radnih mjesta i izgradnji pozitivnih promjena u Federaciji BiH. Vjerujem da smo današnjim susretom s privrednicima Bosansko-podrinjskog kantona i prezentacijom naše ponude otvorili vrata za buduću suradnju” izjavio je Trlin.

Ova uspješna prezentacija označava početak suradnje između Razvojne Banke FBiH i poslovnih subjekata Bosansko-podrinjskog kantona, te potvrđuje predanost naše banke podršci privrednom i ekonomskom razvoju u Federaciji Bosne i Hercegovine.

Podijelite objavu, izaberite platformu!