Razvojna banka FBiH učestvovala na 24. Međunarodnom sajmu gospodarstva – Mostar 2023.

18/05/2023

24. Međunarodni sajam gospodarstva – Mostar 2023., okupio je oko 800 izlagača iz 30 zemalja. Kao i proteklih godina sajam je bio popraćen mnoštvom poslovnih foruma, bogatim konferencijskim programom i b2b susretima, na kojima su privrednici imali priliku razmijeniti iskustva, proširiti krug poslovnih poznanstava, unaprijediti vlastito poslovanje kroz sklapanje poslovnih ugovora.

Zemlja partner je bila Država Izrael, koja se u Mostaru predstavila Nacionalnim štandom sa najvećim firmama. Njihov inovativni pristup izlaganja, te brojne konferencije, edukativne radionice, virtualne šetnje jako su doprinijele kvaliteti sajamske ponude i posjete.

Važan dio sajma, uz susrete privrednika, svakako je bio i susreti visokih izaslanstava zemlje partnera i izaslanstava iz regije, kao i zemlje domaćina na čelu sa premijerom Vlade Federacije BiH, Nerminom Nikšić.

Na sajmu je bilo riječi o ulaganjima u BiH, korištenju europskih fondova, prekograničnoj saradnji, zapošljavanju mladih i IT sektoru.

Razvojna banka Federacije BiH je i ovaj put svojim prisustvom podržala Međunarodni sajam gospodarstva u Mostaru, te je omogućila postojećim partnerima i onim budućim da posjete štand i saznaju dodatne informacije o kreditnim linijama i mogućnostima finasiranja.

 

Podijelite vijest, izaberite platformu!