Razvojna banka FBiH na sajmu u Mostaru

07/04/2022

Na 23. Međunarodnom sajmu gospodarstva u Mostaru predstavila se i Razvojna banka Federacije BiH. Tokom petodnevne manifestacije na Sajmu učestvuje oko 60 hiljada posjetitelja, a predstavlja se preko 750 izlagača iz 20 zemalja svijeta. Najzastupljeniji izlagači su iz Hrvatske, Srbije, Italije, Austrije, Kine, Mađarske, Slovačke i Turske.

Ove godine fokus Razvojne banke Federacije BiH je na takozvanim projektima budućnosti iz oblasti energetike, privrede, ali i turizma. Naša Banka je već finansirala društva koja proizvode električnu energiju iz obnovljivih izvora, a njihova postrojenja se velikm dijelom nalaze u Hercegovini. Podatak da  jug naše domovine ima više od 240 sunčanih dana u godini govori koliko su to isplative investicije, istakla je Mersiha Slipičević, v.d. vršiteljica dužnosti predsjednice Uprave Razvojne banke Federacije BiH.

Prvi dan Međunarodnog sajma u Mostaru čelnici Banke sastali su se sa predstavnicima Vlade Feracije i premijerom Fadilom Novalićem. Jačanjem državne banke koja je s kapitalom u vlasništvu Federacije BiH u narednom periodu će značajno doprinijeti i stabilnosti bh. privrede.

Razvojna banka Federacije BiH kreirala je i nove ekskluzivne proizvode koji korespondiraju sa ‘Strategijom razvoja Federacije 2021-2027’. Na Sajmu je predstavila i nove kreditne linije sa atraktivnim kamatnim stopama, fiksnom u cijelom otplatnom periodu, duge rokove otplate i mogućnost korištenja grace perioda. Za novim proizvodima je iskazano veliko interesovanje, posebno malih i srednjih preduzeća, koje su prepoznale nove kreditne linije kao najbolji izbor u razvoju proizvođača novih vrijednosti i izvoznika.

Podijelite objavu, izaberite platformu!