Već 21 godinu na području općine Kalesija egzistira firma Kuw-ing, a bavi se izvođenjem građevinarskih radova. Od samog nastanka firma permanentno raste. Problemi i poteškoće koje nekad zadese poslovanje nisu uslovile pad rasta i poslovanja, a jednim dijelom u tome je učestvovala i Razvojna banka Federacije BiH.

– Dobili smo informaciju da imaju povoljnu kreditnu liniju. Mi smo se obratili sa zahtjevom za sredstva. Radilo se o nabavci građevinske mašine potrebne za naše poslove. Ja sam prezadovoljan uslugom, načinom komunikacije i svih onih radnji u postupku dobijanja tih sredstava – kazao je Abdulah Hadžić, direktor firme Kuw-ing Kalesija.

Uspješna poslovna saradnja između firme Kuw-ing i Razvojne banke Federacije BiH počela je 2017. godine.

– Oni su kreditnim sredstvima nabavili opremu za niskogradnju, za njihovu primarnu djelatnost. Nabavkom opreme poboljšali su svoje poslovne kapacitete. Mi se nadamo da će oni nastaviti poslovnu saradnju i u narednom periodu – naglasila je Nina Ćatić, kreditni analitičar Razvojne banke – Poslovnica Tuzla.

Kupovina nove mašine iz sredstava Razvojne banke Federacije BiH uveliko je olakšala rad na terenu.

– Mi smo imali jednu stariju koja kad ode na teren mi imamo belaj tamo, belaj ovamo. Sad ova nova odrađuje i s lahkoćom zaradimo i završavamo obaveze prema banci i nemamo problema što je najbitnije, da nemamo problema – istakao je Abdulah Hadžić, direktor firme Kuw-ing Kalesija.

Svoje prednosti Kuw-ing vidi u stalnom ulaganju u nove tehnologije koje bi zadovoljile zahtjeve klijena. Iz tih razloga ulaganjem su omogućili da se njihovi proizvodni procesi mogu odvijati tokom svih 12 mjeseci u godini. Pozitive poslovne priče šire se brzinom svjetlosti. Razlike između malih, srednjih i velikih preduzeća nema, a misija Razvojne banke Federacije BiH je i dalje ista – pružiti pomoć svima!