Održana XIX redovna Skupština Udruženja poslodavaca FBiH

23/09/2022

Dana 22. septembra 2022. godine u Hotelu Hills, u Sarajevu, održana je XIX redovna Skupština Udruženja poslodavaca FBiH.

Na Skupštini su predstavljene aktivnosti i rezultati rada Udruženja poslodavaca FBiH, kao i plan rada i prioritetne aktivnosti za tekuću godinu.

Skupštini je prisustvovao veliki broj predstavnika najvećih i najznačajnijih kompanija iz cijele FBiH, te predstavnici institucija u svojstvu gostiju, među kojima je bila i predsjednica Uprave Razvojne banke FBiH doc. dr. sci. Mersiha Slipičević.

Kako bi u krizom i postkriznom vremenu Razvojna banka FBiH bila što bliža i korisnija privredi i na neki način prvi alat Vlade FBiH putem kojeg bi privrednici ostvarili olakšice za lakše poslovanje u vidu povoljnijih kredita neophodna je bliska saradnja Udruženja poslodava FBiH i Razvojne banke FBiH, saopćeno je iz Razvojne banke FBiH.

Inače, u prethodnom periodu Udruženje poslodavaca FBiH izrazilo je zadovoljstvo što su Razvojnoj banci FBiH povjereni poslovi od Vlade FBiH-Garancijski fond i od Svjetske banke-Projekat za oporavak i podršku kompanijama/poslovnim subjektima u BiH, te što je Razvojna banka FBiH kreirala nove kreditne linije kao odgovor na postavljene izazove i ciljeve iz dokumenta „Strategija razvoja Federacije BiH“.

 

 

 

Podijelite vijest, izaberite platformu!