Izvor: source.ba

“Od propadanja smo spasili 60 firmi i sačuvali 6.000 radnih mjesta”

02/09/2021

Razvojna banka Federacije Bosne i Hercegovine počela je sa radom 01.07.2008. godine u skladu sa Zakonom o Razvojnoj banci Federacije Bosne i Hercegovine, kao pravni sljednik Investicijske banke Federacije Bosne i Hercegovine d.d. Sarajevo.

Razvojna banka Federacije BiH je finansijska institucija čija je zadaća provođenje ekonomske politike Vlade Federacije BiH radi privrednog razvoja i zapošljavanja, kroz stimulativno kreditiranje koje podrazumijeva razvojne stimulativne i diferencirane kamatne stope, koje su u naravi niže od tržišnih kamatnih stopa.

O funkciji Razvojne banke FBiH govorili smo sa Borislavom Trlinom, direktorom sektora za istraživanje i razvoj Razvojne banke FBiH.

Razgovarali smo strategiji po kojoj se odobravaju krediti u Razvojnoj banci, te koliko se u proteklom periodu radilo na transparentnosti kada je riječ o njenom djelovanju.

Cijeli razgovor pogledajte u priloženom videu.

https://www.source.ba/clanak/Admir/578243/Ljudi-ovdje-imaju-percepciju-da-cim-je-nesto-nase-tu-nesto-ne-stima-Od-propadanja-smo-spasili-60-firmi-i-sacuvali-60000-radnih-mjesta

Podijelite objavu, izaberite platformu!