Nove kreditne linije za oporavak ekonomije

16/03/2022

Vršiteljica dužnosti predsjednika Uprave Razvojne banke FBiH Mersiha Slipičević jučer je u prostorijama Razvojne banke održala radno-informativni sastanak s predsjednikom Gospodarske komore FBiH Mirsadom Jašarspahićem. Razgovarali su o dosadašnjoj suradnji, trenutačnim i planiranim aktivnostima banke.

Konkretizirano je intenziviranje suradnje kroz točno definirane modalitete. Dogovoreno je da ubuduće prezentacijama koje Razvojna banka za poslodavce i menadžere organizira u gradovima diljem FBiH nazoče i predstavnici Gospodarske komore FBiH.

– S druge strane, svim sastancima grupacija Gospodarske komore FBiH nazočit će i predstavnik banke koji će prisutne upoznavati s potencijalima i ponudom banke, planiranim aktivnostima, gdje će zajednički prepoznavati potencijalne probleme, kreirati nove ideje i alate za brzi razvoj gospodarstva u FBiH – priopćeno je iz Razvojne banke FBiH.

Slipičević i Jašarspahić su razgovarali i o Jamstvenom fondu FBiH kojim upravlja Vlada FBiH, a administrira Razvojna banka FBiH, kao i o strategiji razvoja FBiH, odnosno osnovnim ciljevima, prioritetima i mjerama za realizaciju planiranog. Razvojna banka FBiH kreirala je nove kreditne linije kao odgovor na postavljene izazove i ciljeve iz ovog dokumenta, o čemu je predsjednik GK Federacije BiH detaljno upoznat.

Podijelite objavu, izaberite platformu!