Izvor: avaz.ba

Na 16. Međunarodnom sajmu privrede Tešanj – BiH predstavila se i Razvojna banka Federacije BiH

22/09/2022

Nakon dvogodišnje pauze uzrokovane pandemijom koronavirusa tradicionalni, 16. po redu Međunarodni sajam privrede u Tešnju, danas, 21. septembra/rujna 2022. godine, ponovo je otvorio svoja vrata. Ovogodišnji sajam privukao je oko 300 izlagača iz oko 15 država, a fokusiran je na regionalni razvoj i saradnju privrednika, ali i na promociju potencijala privrede u BiH i regionu.

U okviru sajma pedstavila se i Razvojna banka Federacije BiH na čelu sa doc. dr. sci. Mersihom Slipičević, predsjednicom Uprave Razvojne banke Federacije BiH koja je istakla da je ovo odlična šansa za susrete sa domaćim privrednicima, ali i predstavnicima velikih kompanija iz regiona.

Fokus Razvojne banke Federacije BiH na ovogodišnjem sajmu su nove kreditne linije koje korespondiraju sa “Strategijom razvoja Federacije 2021-2027”, a koje su sa atraktivnim kamatnim stopama, fiksnim u cijelom otplatnom periodu, dugim rokovima otplate i mogućnostima korištenja grace perioda, istakla je Predsjednica Uprave Razvojne banke Federacije BiH.

Prvi dan Međunarodnog sajma predstavnici Razvojne banke Federacije BiH obavili su brojne susrete i razgovore sa bosanskohercegovačkim privrednicima, te su se sastali i sa predstavnicima Vlade Federacije i Premijerom. Jačanjem banke koja je s kapitalom u vlasništvu Federacije BiH u narednom periodu će značajno doprinijeti i stabilnosti bh. privrede.

https://avaz.ba/promo/773838/na-16-medunarodnom-sajmu-privrede-tesanj-bih-predstavila-se-i-razvojna-banka-federacije-bih

Podijelite objavu, izaberite platformu!