Izvor: fmpvs.gov.ba

Ministar Hrnjić posjetio Razvojnu banku FBiH: Razgovarano o unapređenju saradnje

21/12/2023

Federalni ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Kemal Hrnjić posjetio je Razvojnu banku Federacije BiH i razgovarao s vršiocem dužnosti predsjednika Uprave Razvojne banke FBiH Borislavom Trlinom.

Istaknuto je zadovoljstvo dosadašnjom saradnjom koju ova institucija poklanja podršci poljoprivrednim proizvođačima i prerađivačima te poticaju i razvoju poljoprivrede.

“Ministarstvo je Razvojnu banku FBiH prepoznalo kao pouzdanog partnera te je dogovoreno da se saradnja nastavi i u narednom periodu kako bi se realizirali projekti podrške sektorima poljoprivrede i prehrambene industrije s ciljem stimuliranja, održavanja i povećanja poljoprivredne proizvodnje”, kazao je ministar Hrnjić.

U narednom periodu očekuje se potpisivanje Protokola o saradnji čime bi se omogućilo plasiranje sredstava iz kreditne linije ove banke predviđene za finansiranje poljoprivredne proizvodnje uz grant sredstva Ministarstva, a nakon čega će uslijediti i zajednička realizacija ostalih projekata vezanih za “male” i “srednje” poljoprivredne proizvođače.

https://fmpvs.gov.ba/2023/12/21/ministar-hrnjic-posjetio-razvojnu-banku-fbih-razgovarano-o-unapredjenju-saradnje/

Podijelite objavu, izaberite platformu!