Izvor: Pozitivne priče

MBA Centar: Fascinirani hranom i dobrim okusom

05/01/2021

Poštujući svoje klijente i šireći pozitivne priče Uprava Razvojne banke Federacije BiH, na čelu sa v.d. predsjednikom Uprave Semirom Fejzićem, posjetila je kompaniju MBA Centar i uvjerila se u njihovo efikasno poslovanje.

Slatka priča MBA Centra iz Vogošće počinje 1992. godine u maloj pekari u komšiluku. Od tada pa sve do danas,  ovdje se razvijaju nove ideje i proizvodi kako bi život ljudi bio ukusan i lijep. Fascinirani dobrim okusom i hranom nude proizvode savršene po okusu, dizajnu i usluzi.

– Pratimo najsavremeniju tehnologiju. Idemo tamo gdje ide Evropa. Pokušavamo da plasiramo proizvode, ne samo u Sarajevo i našoj zemlji. Fokusirani smo na izvoz. U regiji već imamo započete procese i značajne izvoze prema zemljama regije, po Evropi također. Prešli smo do Amerike, Australije, Rusije – istakao je Asim Kraljić, direktor MBA Centra.

Oko 150 radnika vrijedno radi na jedinstvenoj kulinarskoj tradiciji koju predstavljaju širom svijeta uz poseban miris i okus slatkih i slanih proizvoda od jufke. Na tržištu su predstavljeni sa dva brenda: „Slatko i Slano“ – brend koji čine pakovani hljebovi, slastice i maloprodajni objekti na više lokacija u Sarajevu i brend „Bujrum“ koji prezentira liniju tradicionalnih proizvoda kulinarstva. U uspješnoj poslovnoj priči jednim dijelom učestvovala je i Razvojna banka Federacije BiH koja je ovoj firmi odobrila komisioni kredit.

– Sredstva su uzeta za finansiranje stalnih sredstava, nabavku opreme koja je neophodna za proizvodnju. Zaista smo zadovoljni saradnjom sa društvom MBA Centra i nadam se da će se u budućnosti ta saradnja nastaviti – kazala je Lejla Kapur, rukovodilac Službe za praćenje i naplatu kredita Razvojne banke FBiH.

U saradnju sa Razvojnom bankom smo krenuli prije 6-7 godina kada smo imali jedan komisioni kredit. To je jedna uspješna saradnja. Na vrijeme smo taj kredit otplatili, poslije uzeli još jedan i njega sad otplaćujemo – dodao je Asim Kraljić, direktor MBA Centra.

Odgovorni prema resursima koje koriste u proizvodnji MBA Centar brine o ljudima i prirodi. Posvećeni su uposlenicima i cijene vrijednosti različitih sposobnosti i karaktera ali i pomažu da se njihovi talenti razvijaju i unapređuju. Proizvode slatke i slane delicije na inovativan način te nude korisnicima bolji izbor hrane neugrožavajući njen ukus i vrijednost.

 

http://biznis.ba/mba-centar-fascinirani-hranom-i-dobrim-okusom

Podijelite objavu, izaberite platformu!