Izvor: Pozitivne priče

Kompanija Dolac dugogodišnji partner Razvojne banke FBiH: COVID kreditna linija bila nam je spas

26/01/2021

S obzirom na dugogodišnju saradnju Razvojne banke Federacije BiH i firme Dolac, Uprava Razvojne banke Federacije BiH na čelu sa v.d. predsjednikom dr. sc. Semirom Fejzićem posjetila je ovu respektabilnu kompaniju.

Petorica braće vlasnici su firme Dolac koja se nalazi u neposrednoj blizini Tomislavgrada, a ova kompanija ima dugogodišnju historiju. Ono što je zanimljivo jeste da su tokom svih godina poslovanja mijenjali osnovnu djelatnost.

– Firma je osnovana 90-e godine i tad smo prerađivali voće. Kad je došao rat promijenili smo djelatnost i počeli se baviti preradom drveta. Krenuli smo s malom pilanom i 2002. smo dobili kredit od Razvojne banke i tad smo pokrenuli pogon za proizvodnju masivnih ploča – naglasio je Marijan Pašalić, predsjednik Uprave firme Dolac.

Ova firma danas broji oko 35 uposlenih radnika koji zajedničkim snagama prerađuju drvo.

Mi radimo sječu i izvoz. Imamo i prevoz, pilamo, sušimo, lijepimo i proizvodimo masivne ploče. Izvozimo uglavnom u Hrvatsku i Srbiju, nešto u Sloveniju. Rezana građa ide u Albaniju – istakao je Pašalić. 

A problemi sa pandemijom koronavirusa utjecali su i na poslovanje ove kompanije. Ne u toj mjeri koliko se očekivalo, kazao je Pašalić. S obzirom na to da je Dolac dugogodišnji partner Razvojne banke Federacije BiH nova COVID linija bila je spas u zadnji čas.

Firma Dolac je divan klijent. Jedan od najstarijih klijenata. Korisnici su naših usluga od 2002. godine. Za sve ovo vrijeme koristili su sredstva iz raznih kreditnih linija. Ovo je respektabilna firma koja svojih 80 posto proizvoda izvozi. Trenutno koriste četiri kreditne linije, među kojima je nova COVID kreditna linija – kazala je Duška Semren, rukovodilac poslovnice Razvojne banke Federacije BiH u Livnu.

 

http://biznis.ba/kompanija-dolac-dugogodisnji-partner-razvojne-banke-fbih-covid-kreditna-linija-bila-nam-je-spas/

Podijelite objavu, izaberite platformu!