Golden Tours iz Tuzle domaći, a svjetski: Putnici su nam najvažniji

04/01/2021

Vaše želje za putovanjima po vrlo pristupačnim cjenama, ljubaznom uslugom i sigurnošću ispunjava turistička agencija Golden Tours. Smješteni u centru Tuzle, godinama su najprepoznatljiviji turistički brend u gradu Soli, ali i šire. Kvalitetnim radom i uslugom, osvajaju i zadržavaju klijente, i tako već godinama.

– Mi smo počeli sa par radnika, a sad ih imamo između 15 i 20. Mali kolektiv ali se borimo na tržištu da sa jednim kvalitetnim, najvišim profesionalnim radom osvajamo tržište, zadržavamo svoje klijente. Putnici u nas imaju povjerenje, što nam je jako važno i najvažnije. Putnici nam se vraćaju zadovoljni, imamo putnike i očekujemo da do kraja sezone ostvarimo sve ono što je planirano nekada u januaru, februaru istakao je Asim Bečić, vlasnik turističke agencije Golden Tours.

Osim turizma, Bečić je vođen ljubavi prema ovom poslu, proširio djelatnost i na hotelijerstvo, te je odlučio otvoriti jedan fini,luksuzni hotel u centru Tuzle. Hotel Golden nudi smještaj u komfornim sobama. Odlično poslovanje zaustavila je pandemija korona virusa.

– Mogu reći da je ovo agencija koja je izrasla u renomiranu agenciju u BiH sa širokim spektrom ponude koju nudi. Kao i svaka druga agencija ona je klasičan primjer preduzeća koje je direktno pogođeno pandemijom koronavirusa. Logično je da su imali značajan pad prihoda od oko 200.000 KM ali su zadržali sve radnike i očekujem da će to tako biti i u budućnosti. Mi smo svojim posebnim proizvodom – „COVID“ linijom za ublažavanje negativnih posljednica izazvanih pandemijom sa vrlo povoljnim uslovima željeli biti podrška malima da se održe na tržištu i da se razvijaju dalje kako bi postali veliki – rekao je Semir Fejzić, v.d. predsjednika Uprave Razvojne banke Federacije BiH. 

Da je koronavirus značajno umanjila prihode, priča i sam Bečić. Zahvaljujući Razvojnoj banci Federacije BiH su, kaže, uspjeli stati na noge i očekuju napredak u narednom periodu.

– Korona nam je napravila jako veliku štetu koju trpimo i danas. Pokušavamo se oporaviti i očekujemo da nam iduća godina bude dobra. Prošla godina nam je bila jako dobra. Mi nismo radili neka dva i po mjeseca, uslijedile su zabrane, restrikcije, zatvaranje aerodroma, granica, sve što utječe na naše aktivnosti i poslovanje. Našli smo oglas da Banka izlazi u susret i da je odmah uvela liniju „COVID“. Mi smo sebe našli u tome, aplicirali smo i jako smo zadovoljni – dodao je za kraj Asim Bečić, vlasnik turističke agencije Golden Tours.

 

Podijelite objavu, izaberite platformu!