Izvor: tvsa.ba

Dvije nove kreditne linije za poljoprivrednike

19/02/2020

O novim kreditnim linijama I mogućnostima da se podrže nove biznis ideje, razgovarali su danas predstavnici Razvojne banke FBiH, Vanjskotrgovinske komore BiH i Privredne komore Federacije na sastanku.
“Razvojna banka treba opravdati ulogu javnog servisa ekonomskoj politici i privrednicima i da bude alat Vlade FBiH na jačanju konkurentnosti naše privrede”, rekao je Semir Fejzić, v.d. predsjednika uprave Razvojne banke FBiH.
Naveo je da je širok asortiman novih kreditnih linija i da su sve već operativne, te izdvojio dvije kreditne linije za poljoprivredu, obje sa rokom otplate do 15 godina.

– Jedna je direktna kreditna linija Razvojne banke, a drugu radimo u saradnji s Federalnim ministarstvom poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva gdje uključujemo i 25 posto grant sredstava za kapitalne investicije od Ministarstva, 25 posto vlastitog učešća korisnika kredita i 50 posto kreditnih sredstava Razvojne banke – kazao je Fejzić dodajući da postoji još niz pogodnosti kojih nema u komercijalnom bankarstvu.
Ono što je važno za poslovnu zajednicu, kako je kazao potpredsjednik Vanjskotrgovinske komore BiH Ahmet Egrlić, jeste dostupnost entitetskih razvojnih banaka i agencija.

– Poslovna zajednica treba ovakve kreditne linije. To je ono što nama u poslovnoj zajednici treba i možemo zajedno definirati i možda kreirati neke nove proizvode i usluge ove banke – kazao je Egrlić.

https://tvsa.ba

Podijelite objavu, izaberite platformu!