Izvor: biznis.ba

Bojo-Metal iz Kiseljaka uspješan izvoznik za Njemačku: Proizvode dijelove za MAN kamione

17/12/2020

Danijel Bojo iz Kiseljaka od svoje osme godine radio je sa mašinama i bavio se obradom metala. Od male radionice, mala porodična firma sada je prepoznatljiva na regionalnom ali i svjetskom  tržištu. 80% svojih proizvoda izvoze u Njemačku.

Bilo nas je četvoro i sad smo došli na 44. Posao tjera. Jedan za drugim. Imali smo kupca koji nam je povećavao kapacitete i to ide jedno za drugim –  kazao je Danijel Bojo, Bojo-Metal Kiseljak. 

Danijelov otac prije više od 30 godina nabavio je strug i krenuo s poslom. Vremenom i mudrim investicijama broj mašina se povećao, a broj proizvoda je rastao. Na početku, firma se isključivo bavila proizvodnjom na automatima i obradom metala, a danas se bavi izradom svih vrsta zupčanika, serijskom izradoma na CNC mašinama te ostalim raznovrsnim uslugama. U priči o uspjehu i putu ka napretku učestvovala je i Razvojna banka Federacije BiH.

– Kod Razvojne banke smo od 2014. godine i imamo stvarno korektne odnose. Pratili su nas kroz sve investicije. Prate nas evo i u ovoj krizi, jer mi razmatramo da kupimo dvije nove mašine zbog proizvoda za Njemačku – dodaje Bojo.

A o uspješnosti ove poslovne priče govore i mnogobrojna priznanja za rad i kvalitet, ali radnici koji su zaslužni za pozitivne rezultate.

– Imajući u vidu da su izvoznici preko 50% za zahtjevno Njemačko tržište, odnosno za dijelove za MAN-ove kamione, razgovarali smo o budućoj saradnji. Ovo će biti još jedna pozitivna poslovna priča gdje ćemo mi vršeći misiju Razvojne banke doprinijeti da se ova firma razvija, da uposli nove ljude, da pravi nove proizvodne pogone, kupi nove mašine –  istakao je Semir Fejzić, v.d. predsjednika Uprave Razvojne banke Federacije BiH.

http://biznis.ba/bojo-metal-iz-kiseljaka-uspjesan-izvoznik-za-njemacku-proizvode-dijelove-za-man-kamione/

Podijelite objavu, izaberite platformu!