Potpisan ugovor o finansiranju zapošljavanja u Federaciji BiH

20.12.2019

SARAJEVO, 18. decembra (FENA) - Razvojna banka Federacije Bosne i Hercegovine i Federalni zavod za zapošljavanje potpisali su danas u Sarajevu ugovor o realizaciji projekta Vlade FBiH o finansiranju dvije kreditne linije, poticaj zapošljavanja i samozapošljavanja te održivost zaposlenosti.

Vršilac dužnosti direktora Razvojne banke FBiH Semir Fejzić kazao je da će nuditi kredite po vrlo povoljnim uslovima, od 2 do 2,5 posto kamata, po izuzetno prihvatljivim rokovima otplate, na pet i sedam godina.

Fejzić ističe da su određeni gornji i donji limiti kredita te da je naknada za njegovu obradu vrlo mala.

Također, izrazio je nadu da će sredstvima koja se deponuju iz Zavoda za zapošljavanje FBiH na račun Razvojne bake, zajedno postići ciljeve koji je pred njih stavila Vlada FBiH.

Fejzić je naglasio da je činom potpisivanja ugovor postao operativan te da će već od Nove godine, pravni i fizički subjekti moći podnijeti zahtjev za kredit.

Direktorica Federalnog zavoda za zapošljavanje Helena Lončar podsjetila je da su i prije imali ugovor s Razvojnom bankom FBiH, ali da su tek potpisani ugovor unaprijedili, prilagodili tržištu rada te ga učinili konkurentnim za poslodavce koji žele zaposliti radnika ili koji imaju potrebu zadržati radnika.

Istakla je su te dvije institucije pripremile kvalitetan ugovor kojim su omogućili da iz njihovih deponiranih sredstava plasiraju kredite za povećanje zapošljavanja u FBiH.

Izrazila je zadovoljstvo zbog potpisanog ugovora, naglasivši potrebu da se postojeći ugovor učini boljim i kvalitetnijim

22.04.2020

Odluka o izboru najpovoljnijeg ponuđača u postupku javne nabavke usluga kolektivnog osiguranja radnika Razvojne banke Federacije BiH

Opširnije

15.04.2020

Obavijest o vremenu i mjestu održavanja provjere znanja za radno mjesto radnika na poslovima fizičke zaštite ljudi i imovine u Razvojnoj banci Federacije Bosne i Hercegovine

Opširnije

08.04.2020

Oglas za prikupljanje zatvorenih ponuda za Javnu prodaju imovine

Opširnije

02.06.2020

Odluka o izboru najpovoljnijeg ponudaca u postupku javne nabavke promotivnog materijala s logom Razvojne banke Federacije BiH

Opširnije

21.05.2020

Odluka o izboru najpovoljnijeg ponuđača za nabavku robe

Opširnije

20.05.2020

Odluka o izboru ponuđača za nabavku usluga elektronskog bankarstva

Opširnije