Predstavljanje Razvojne banke FBiH na 21. međunarodnom sajmu gospodarstva - Mostar 2018

16.04.2018

21. međunarodni sajam gospodarstva - Mostar 2018, koji je održan u periodu od 10.4.2018. do 14.4.2018. godine, okupio je više od 750 izlagača iz 20 zemalja. Prema procjeni organizatora, ovogodišnji sajam je u organizacijskom smislu napravio veliki iskorak. Partner sajma bila je Republika Srbija koja je, osim privrede, posjetiteljima sajma darovala niz iznimnih kulturnih događaja.

Sajam su posjetili visoki izaslanici iz brojnih zemalja svijeta i čelnici zemalja iz okruženja, a među ostalima, predsjednik Republike Srbije Aleksandar Vučić, predsjednik Republike Crne Gore Filip Vujanović, premijer Republike Bugarske Boyko Borisov, predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković, predsjednik Vlade Federacije Bosne i Hercegovine Fadil Novalić, hrvatski član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Dragan Čović i drugi.

Tokom sajma, održano je niz iznimno posjećenih i značajnih konferencija, stručnih skupova, radionica i okruglih stolova, od kojih se izdvaja konferencija „Oprema i investicije u poljoprivredi zemalja Inicijative 16+1 Narodne republike Kine i 16 zemalja jugoistočne Evrope“, Međunarodni B2B susreti, Forum Gospodarskih komora Jadransko-jonskog područja, Izazovi digitalnog doba i dr. U okviru sajma održane su i dvije podsajamske manifestacije Sajam turizma, Sajam knjige i grafičke industrije i brojne druge tematske konferencije, forumi, stručni skupovi, B2B razgovori te raznovrstan kulturno-zabavni program za sve uzraste.

Razvojna banka Federacije BiH je i ove godine imala zapaženo sudjelovanje na ovoj značajnoj manifestaciji. Štand su posjetili privrednici ali i predstavnici izvršne vlasti na svim nivoima, kojima je prezentiran rad i mogućnosti Banke i nove kreditne linije.

3.11.2017

Odluku o izboru ponuđača za nabavku usluga održavanja i tehničke podrške jezgru informacionog sisitema Banke

Opširnije

30.10.2017

JAVNI KONKURS za odabir korisnika kreditnih sredstava po Programu "Kreditni poticaj razvoja poduzetništva i obrta"

Opširnije

29.3.2018

Odluka o poništenju postupka javne nabavke i isporuke higjenskih potrepština i ostale potrošne robe za potrebe Banke

Opširnije

28.3.2018.

Odluka o izuzeću od primjene ZJN

Opširnije